torstai 14. helmikuuta 2008

Tyttäreni Susan(na)

Kyllä, kuten jo arvasittekin, otsikko on "Poikani Kevin"-kirjan kaikuja, koska se on jäänyt kovasti pyörimään mun päähän. Mä olen ihan varma, että jos mä saisin lapsia, mulle kävisi noin, paitsi että mä en olis kuitenkaan rikas enkä laiha ja lisäksi mun mieskin varmaan mäiskisi mua. Mutta siis tämä ei ole se asia, vaan:

Eräs nimeltä mainitsematon entinen uimarinvaimo huutokauppaa itseään huuto.net:ssä treffiseuraksi Eyes Wide Shut-bileisiin, ja Radio "soittaisko Brucen "Radio Nowhere":n vai Foo Fightersin "The Pretender"in vai soittaisko molemmat?" Rockin mukaan "kauppa käy kovana". Varmasti. Mä vaan epäilen kovasti, että koodinimi "Julkkis"-parka ei ole ehkä ottanut huomioon sitä, että kyseisistä treffeistä ei välttämättä tule kovin mukavat ja mieltäylentävät: tuleeko kenellekään muulle mieleen se Vimman "Helsinki 12":n kohta, jossa Vimman alter ego tilaa lihavan prostituoidun vain pilkatakseen tätä? (Siis en missään nimessä vertaa "Julkkista", Pasilan rikososasto huom! lihavaan prostituoituun: "Julkkishan" on joskus valittu Suomen kauneimpiin kuuluviin ja käsittääkseni ammatiltaan malli/ juontaja/ ratsastuksenohjaaja/ äiti eli on helvetin paljon paremman näköinen ja elämässään enemmän aikaan saanut kuin minä.) Mähän en ole ilkeä ihminen, vaan mussa on vaan syvään istutettu myötähäpeäelin (minkä vuoksi en voi katsoa edes stand-up komiikkaa ellen ole käytännössä sammunut), ja nyt se on aktivoitunut: "Julkkis" kiltti, älä mene! Se ei oo se deitti välttämättä sulle kunnioittava ja kiva! Run like the wind! Mä luulen, että se huutaa sut vaan, että se voi nauraa sulle! (Ja tietenkin päästäkseen bileisiin, joiden se kuvittelee olevan sen kokoluokan siistiä, kuin siinä leffassa: btw, ei. Ei ole. Ei, ei, ei. Ei näin.)

Liiketalouden opiskelijana on taas pakko ihailla ko. ideaa: korkein huuto on tällä hetkellä 2000 euroa (minkä lisäksi "Julkkis" netonnee vielä lisää itse bileorganisaatiolta - tämähän on markkinointia innovatiivisimmillaan!). Uskon, että moni olisi ollut valmis huutamaan itselleen pääsyn kyseisiin bileisiin ilmankin, mutta se ilmaisen mainoksen (mitä tämäkin blogi taas on) määrä, jota "Julkkiksen" kytkeminen pakettiin tuottaa, on aivan oma juttunsa. Feministinäkään ei vituta yhtään: mun mielestä koko feminismin idea on se, että saa tehdä, mitä haluaa eikä se, että myy itsensä deittiseuraksi ole minusta yhtään sen pahempaa kuin se, että myy piirtämänsä kuvan mainokseen (ja suurinta osaa duuneista voi ihan suoraan kutsua huoraukseksi, including omaani), eikä se todellakaan leimaa koko naissukupuolta tai vaikuta ainakaan meikäläisen kaupassakäyntiin ja aamusuihkuihin milllään tavalla.

(Entinen kämppis muuten sutenööritti meidän toisen kämppiksen, oikein hehkeän blondiinin, kerran yhden illan illallisseuraksi yksin kaupungin sykkeessä kärsivälle liikemiehelle. Mies oli oikein kohtelias, mukava ja ruoka oli hyvää, vähän kuin ekoilla treffeillä. )

On muuten tullut sen Susan Kuronen-nettikirjoittelujutun jälkeen aika vainoharhainen olo julkkisten kommentoimisesta netissä. En todellakaan tiedä, mitä tasoa ne kommentit siellä olivat (voisin uskoa, että aika rajuja, koska sitä ne ainakin pöytäkeskusteluissa olivat), mutta joku oli ilmeisesti ainakin "kyseenalaistanut Susan Kurosen mielenterveyden". En sano, että olisin itse ehkä saattanut sanoa jotain samanlaista, mutta en sano, että en olisi. On tietenkin hyvä, että muistetaan, että internet-kirjoituksetkin ovat kirjoituksia, ja harva kirjoittaisi vastaavaa Hesarin mielipidesivuille, joten hyvä juttu sinänsä. Toisaalta, vitsi, on kyllä vähän semmoinenkin fiilis, että jos julkisuuteen on tultu (siis ei "pakosta" niin kuin moni kirjailija tai näyttelijä, jonka on työnsä vuoksi pakko, vaan tultu ilman syytä ja pelkästään omasta halusta), sitten ollaan julkista omaisuutta ja voisi jättää nuo kunnianloukkausjutut nostamatta. Mulla nimittäin ainakin menee tosi lujaa jotkut julkkikset ja jotkut hahmot (niinku Mikki Hiiri) sekaisin. Ei sitä muista, että ne on oikeesti olemassa, kun ne käyttäytyy niin omituisesti.

Ei tulisi mieleenkään kirjoittaa vaikka lähi-Alepan kassasta nettiin että: Kaisa Kassantädillä on leveä perse ja iso nenä ja honottava ääni ja se vaikuttaa jälkeenjääneeltä. Kaisa Kassantäti kun on selkeästi oikea ihminen, jolla varmasti tulisi paha mieli. Mutta jos joku on kerta kerran jälkeen myynyt oman itsekunnioituksensa halvalla Hymylle ja Seiskalle ja ties minne, on hyvin vaikea ymmärtää, miksi sitä pitäisi kenenkään kunnioittaa.

Oho, meni vaahtoamiseksi.

Ja otsikkoon: mietin tänään, mitä en haluaisi lapsestani tulevan (en siis ole raskaana, vaan hypoteettisesti mietin). Tämä jännittävä ja pettämätön ajatusketju sai alkunsa siitä, että (miespuolinen) ystäväni hylkäsi nimen "Joonas" lapsensa nimimahdollisuutena, koska "kaikki Joonakset mitä se tuntee on velttoja" ja Hennan, "koska siitä tulee mieleen joku viherpiipertäjä". Kavereillani on myös tapana tehdä pieni "yök" ääni aina sanan "hippi" tai "rasta" perään. Samat kaverit ovat myös päästäneet kotiinsa kerran kokoomusnuoren (joka onneksi lähti pian: minä istuin sen ajan vessassa ja raavin itseäni).

Minua taas ei luonnollisestikaan haittaisi, jos jälkikasvu on velttoa (kunhan se vaikuttaa onnelliselta eikä liikaa huumeita nauttineelta) tai se, että sillä on rastat. No, kokoomusnuorta en mielellään haluaisi, tai ainakin kävisin pitkän keskustelun siitä, mikä sen siihen on ajanut (mikäpä muukaan kun äitinsä vittumaiset hippiaatteet?). Jos ei oteta huomioon itsestään selvästi huonoja juttuja (murhaaja, kansanmurhan organisoija, heroiinidiileri, pedofiili, kotiväkivallan harjoittaja, parkkipirkko, r 'n' b-artisti), on yllättävän vähän asioita, joita olisi mahdoton hyväksyä. Mutta (jälleen takaisin aiheeseen): olisi kiva, jos lapsesta ei tulisi salarakasta, turhaa julkkista, kenenkään ex-vaimoa joka roikkuu julkisuudessa vielä silloinkin, kun kellään asianosaisista ei enää ole julkista uraa, paparazzia joka näitä vainoaa, seurapiiritoimittajaa tai tyyppiä, joka lähettelee kännykkäkuvia julkkiksista Seiskaan.

Että semmoinen pyyntö tänään.

Hei vitsi et on muuten hauska toi Jussi69:n "The Night of the vampires"-ohjelman mainos Radio Rockilla!! Argh, Heh! Apua, niin on toi FME:n mainoskin! Hahahahhahhhhhhaaaa!

Ai niin, ja tänään on kuin onkin pirteänpi olo, mutta ehkä nousemassa kuume, mikä olisi hienoa. (On aina kiva huomata olevansa kipeä eikä sekoamassa, ja poikkeuksetta nämä kaksi menevät multa sekaisin).

Löysin myös uusia keksejä, nimeltään Grisbi, ja annoin yhden raitilla tapaamalleni Nuulle ystävänpäivälahjaksi. Olivat tosi hyviä. Nyt siivoan ja otan vastuun omasta elämästäni.

6 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Onneksi tagitit tämän kirjoituksen että Pasilassa ollaan hereillä kun valvova isoveli googlettaa erästä hmm.. sanotaanko vaikkapa Raisa Rikkaruohoa. Minun vakaa mielipiteeni on että Raisa on mielenköyhä. Siis, ei mielipuoli vaan oikeasti vähän tyhmä.

Mitähän vittua (anteeksi, kiroan kun olen nyt vähän pahalla päällä) Raisa mahtaa ajatella kun seurusteltuaan ehkäpä Suomen erään julkisimman miehen kanssa ja tultuaan jätetyksi (naismaisesti tekstiviestillä! Oikein!! TASA-ARVOA!) menee ja myy itsensä alusvaatekuviin johonkin aviisiin, menee toisen lehden kustannuksella vatsaimurointiin ja julkaisee kirjan jossa on erään miehen lähettämiä tekstareita?

Niin.

Ihmettelisin jos Raisa julistaisi vaikkapa mediassa että "Maailmani romahti, kun minut asetettiin syytteeseen". Miksi? Ymmärrätkö ollenkaan tekojasi?

Aargh, aloin vaahtoamaan ja kadotin pointin.

Olin vähän yllättynyt että Panu ei nimestään huolimatta ole kokoomuslainen, kuten eräskin Meriruoho kuunaan.

Juu, olen hiljaa ja istun töissä. Tupakanhimo vetelee aivan ennätyslukemia.

Mierolainen kirjoitti...

JA VITTU! EN VAAN OSAA tota tuplaverbiä. Minkki, saat syystä nauraa ja kivittää naamaan.

panu kirjoitti...

Saanksmää arvaa: Mierolainen on joskus dumpattu tekstiviestitse:D?

Mierolainen kirjoitti...

HAAHA!! Arvasitte aika likelle oikein. Korvataanko sana "joskus" sanalla usein varuiksi?

En ole katkera. En. :D

panu kirjoitti...

Voi mierolaista. Naiset on pahoja. Miten sä et oo älynny niistä erossa? Vaikutat kuitenkin ihan järkevältä "mieheltä"?

Mierolainen kirjoitti...

Hahaa! Tässäpä olisikin aihetta mennä syvällisyyksiin mutta se jääköön näin julkisella forumilla nyt paitsioon. Jos joskus kohtaamme, voin kertoa ihan kasvokkain ;) HEHE!