keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Liuottimien hauskuus ja sovinistinen hyötyliikunta

Kun herää päiväunilta päällysvaatteissa, jotka ovat kiertyneet puoliksi väärinpäin piukkamaan, tukka on toispuoleisesti sijoittuneesti huopunut ja silmämeikkiä valunut norona leukaan asti, ei meinaa itsekään jaksaa uskoa, että muutama tunti sitten oli promoamassa erään suuren yrityksen fiinissä tilaisuudessa feikkihymy tatuoituna naamaan. Muuten uskoisin, että se olisi ollut unta; mutta jalkoja tykytti seisomisesta aivan liian totuuden paljastavasti.

Panun kanssa mietittiin tänään jo huomisen opinnäytetyötapaamisen asioita, joita olimme jostain syystä luvanneet olla valmiit kertomaan. Tilanteen alkuasetelma oli mitä parhain jo siksi, että olin itse miesten tavaroiden kantamisesta johtuen sairaalloisen kipeä jaloistani ja vasemmasta lonkasta (grandma!), päästäni liimasta ja tusseista johtuen ja sielustani, koska saatoin kuitenkin olla kokenut hiukan nöyryyttävää vääryyttä. Siispä keskityin olemaan kaikesta samaa mieltä, mutten suostunut keskustelemaan. Tämä taitaa olla sitä tukea, mitä alunperin toisilta ajattelimmekin saavamme, ja nyt on analyysia ja aikataulua, vaikkakin ne on pelkästään Panun aikaansaannosta.

Mun mielestä lähtökohtana voidaan pitää sellaista, että jos halajan omakseni jotain esinettä, on siitä jollakin tapaa maksettava toiselle osapuolelle korvaus, jotta hän se luovuttaa. Siksi mun on mahdottoman vaikea ymmärtää niitä, jotka kinuavat kamaa ja tavaraa ilmaiseksi, etenkin jos se ei ole tulotasosta kiinni. Jos tilanne on sellainen, että jotain jaetaan ilmaiseksi jotkut kriteerit täyttäville ihmisille, sanotaan näin helppona esimerkkinä vaikkapa keski-ikäisille mustille miehille, niin mikä saa sen valkoisen teiniritsan vaatimaan sitä ilmaiseksi myös itselleen? Tällaisissa tilanteissa, kun asioita tullaan kinuamaan, tekisi mieli BB-Mankin sanoin vastata teatraalisen "kuinka-tyhmä-voi-OLLA"-ilmeen kera: MITÄPÄ LUULET? Vaikka, kai näillä ihmisillä se on jotenkin veressä, ja vielä syrjäyttänyt kaikki kehtaamista säätelevät mikrobit tai ameebat, pysyvästi.

1 kommentti:

Kesäminkki kirjoitti...

oi joo, mäkin vihaan kinuamista ja mankumista ihan sydämeni pohjasta! "mutkun aina ennenkin on saanut!" no ole onnellinen, että joku on kiertänyt sääntöjä sun eduksesi, mä en sitä aio tehdä. "no kun toikin sai!" joo mutta sä et, sillä se on VAIN ja AINOASTAAN minun vallassani, eikä mua nyt enää huvita antaa sulle sirkamaakaan siitä, mitä toi toinen just sai. sori. "no hei kamoon, etsä nyt vois..." valitettavasti en voi auttaa. seuraava!