tiistai 1. huhtikuuta 2008

Silence is golden

Mä en kauhean usein kuuntele musiikkia kotona tai pidä telkkaa päällä, ellen katso sitä. Pidän hiljaisuudesta, se on rauhoittavaa ja ei-työlästä (mikä on työlään vastakohta??), varmaan siksi että se nykyään on aika harvinaista. Siksi pää meinaa joskus räjähtää, kun pojat pelaa tai katsoo jotain volyymit aivan kaakossa, joudun aina olla nihkeä ja pyytää niitä hiljentämään. Myös entinen kämppikseni mrs. Smith soitti musiikkia aina ja kovaa, ja myös Minkki kysäisi viikonloppuna Ponilaaksossa, eikö tallissa ole radiota. Mun äiti ei koskaan halunnut kuunnella mitään, paitsi jouluisin joululauluja Elviksen laulamana, ja perusteli sen siten, että kun kaiket päivät ihmiset puhuu töissä kaikkea skebeliä, niin ei sitten kotona enää jaksa kuunnella yhtään mitään tai ketään. Taidan itsekin olla tulossa vanhaksi, koska olen melkein samaa mieltä; autossa tosin pitää aina kuunnella jotain, muuten ei ole kellään hauskaa.

Tästä pääsenkin sujuvasti seuraavaan aiheeseen, nimittäin lesoilemaan peruutussuorituksillani tänään töissä. Ensikertalaiseksi jouduin renkata aika vähän kuorma-autoa tunneleissakaan, enkä edes tänään meinannut ajaa kenenkään päälle. Yksi pienenpieni ja nolo juttu oli kuitenkin se, kun olin sukkana peruuttanut laituriin saatuani pakin päälle yhdellä kädellä, poistuessani raapaisin Mersun kylkeä seinään, kun se oikaisi. Sanoin kaikki kirosanat mitä keksin ja revin naamaani sillä pontevuudella, että mua taputettiin selkään, ei se haittaa, pikku naarmu vaan. Masennuin kyllä varsin paljon ja hikoilin koko loppupäivän ja kävin silittelemässä haavoittunutta kohtaa murheellinen ilme naamallani. Mutta kyllä mä vielä opin, vaikka mitään näin uutta en olekaan aikoihin opetellut perfektionisesta luonteestani johtuen. Mieluiten en tee asioita, joissa olen huono, tai edes vain keskiverto; on paljon kivempi osata oikein hyvin eikä joutua opettelemaan, stressaamaan ja epäonnistumaan toisinaan. Tottakai tässä kasvaa myös luonne, ja se on aina hyväksi.

5 kommenttia:

Kesäminkki kirjoitti...

helppo? siis työlään vastakohta, ehkä?

oot reipas rekkis, eikä oikeasti pikku naarmut haittaa mitään. sellainen vain haittaa, jota ei saa rahalla korjattua. pidä toi mielessä, kun seuraavaks rullaat kylkeä jonnekin ritilään ;)

ja ymmärrän kyllä hiljaisuutta. välillä on vain pakko maata hiljaa pimeässä kotona, kun ei vain jaksa ääniä enää. mä luulen sen olevan ihan tervettä.

Mierolainen kirjoitti...

Mä osaan vain joskus nauttia hiljaisuudesta. Muistan kyllä kuinka villeinä asiakaspalveluaikoinani nautin kotona välillä ihan pelkkää hiljaisuutta enkä esimerkiksi musiikkia (jota nykyisellään pyrin nauttimaan jatkuvasti, se tekee hereilläpysymisen huomattavan paljon helpoksi eli epätyölääksi. :D

nuunis kirjoitti...

no okei, helppo on epätyöläs, mutta ei kuvaa tässä kohtaa samalla lailla sen sisintä luonnetta kuin epätyöläs, tai se joku toinen sana joka sitä merkkaa. päässäni on, öö, vikaa kai.

:D sanon joo sitten kylki rullalla, että RAI RAI, rahalla tästä selviää! en kyllä enää ikinä aio tehdä niin, olen oppivainen hiiri.

Anonyymi kirjoitti...

vähätöinen on myös sana, helppo kyllä parempi ehkä.

nuunis kirjoitti...

VÄHÄTÖINEN! kiitos, se se on, kadonnut veljeni lähes! kiitos anonyymi :))

vaikka tosiaan helppo on ehkä parempi, on sen suora vastakohta vaikea, joten siksi kaipasin työläälle suorempaa vastakohtaa, joka on juurikin tuo vähätöinen. kiitos vielä!