perjantai 25. tammikuuta 2008

Menkää muualle myymään itseänne, tämä on kiva ravintola.

Nyt se sitten alkaa virallisesti: opinnäytetyö. Kävimme tänään Tiksissä tapaamassa sen toimeksiantajaa, ja kyseessä oli paitsi valaiseva ja selvittävä, myös inhimillisen maalaisjärkevä kohtaaminen. Vaikkei näin saisi sanoa, odotan melkein innolla, että päästään vauhtiin ja saadaan siitä hyvä valmis työ; siihen on realistiset mahdollisuudet.

Sen jälkeen istuimme Caron kanssa yksille erääseen pubiin, kuuntelimme jukeboksista valitsemiamme lauluja ja meillä oli hyvä fiilis. Söimme virolaisia rahkapatukoita ja lauloimme Dingon mukana (sitä emme kyllä olleet toivoneet jukeboksilta). Otsikon teksti on peräisin ko. pubin vessasta, ja olen saattanut ennenkin ilmaista viehtymykseni vessateksteihin niiden aitouden ja spontaaniuden tähden; niissä on myös havaittavissa innovatiivisia keksintöjä siitä, millä kaikella oikeastaan onkaan mahdollista kirjoittaa.

Tänään menemme avomieheni kanssa ehkä elokuviin; taas kyseessä on myönnytys omalta puoleltani, sillä kaavailtu elokuva on taas tehty jonkun pelin pohjalta. Traileri kyllä vaikutti mielenkiintoiselta, eikä mulla oikeasti ole mitään actionia vastaan, niin kauan kun pääosassa ei ole Steve Seagall. Kyllä, mulla on ennakkoluuloja, ja olen useasta lähteestä kuullut niiden olevan ehkä jopa järkeviäkin.

6 kommenttia:

Kesäminkki kirjoitti...

otsikko on loistokas! :D toivoisinpa itse kirjoittaneeni jonkun käymälän seinään joskus jotain yhtä hienoa.

Anonyymi kirjoitti...

Mun lemppariseinäkirjoitus on Coronan vessassa, tosin se oli siellä vuonna 2002, mikä ei ehkä tarkota, et se on enää mitenkään preesensissä. Mut se menee jotennii näin: "Onko Amerikka taivas, onko jumala siellä, onko ihmisyys este menestyksen tiellä?...jaadijaadiblaablaa ihan vitun monta syvällistä loppusoinnullista riviä"

Jotenkin mä saan tai sain siitä aina kovia kiksejä. Istuskelin siellä vessassa ja tunsin oloni syvälliseksi miettiessäni jallu- tai muissa liuotinpäissäni ihmisyyden ja menestyksen suhdetta toisiinsa...mitä tietenkin tämä ravintola Calypson sitaattikin käsittelee omalla pienellä tavallaan.

Vielä joskus 2000-luvun alussa venäläisten tyttöjen ykköstoiveammatti oli erään tutkimuksen mukaan prostituoitu. Olivat kuulemma niin varakkaita ja stylejä (nyt joku lynkkaa mut tästä hyvästä, mutta kun niin oli. Hesari sanoi niin. Onko Hesari totuus, onko jumala SIELLÄ?)

Kake kirjoitti...

"Onko Amerikka taivas, onko jumala siellä, onko ihmisyys este menestyksen tiellä?" on muuten Hassisen koneen biisi Muoviruusuja omenapuissa. Hieno laulu.

nuunis kirjoitti...

jumala saattaa olla hesarissa, kyllä saattaa, ja jotenkin menee muhun ihan täydestä ainakin tollasen tutkimustuloksen mahdollisuus.

jallu- ja muu liuotinpäisyys on hienosti sanottu ja vieläpä totta. hienoa, kun joku paljastaa mistä biisistä jotkut sanat ovatkaan, itse en olisi tota koskaan keksinyt, enkä tiedä, olisiko panukaan, vaikka kuuntelee mitä sattuu :)

Anonyymi kirjoitti...

Ooooooh Katri, Kiitos! Kelaa, etten ole tajunnut niiden olevan oikeita sanoja ihan oikeasta laulusta kaikkien näiden vuosien tuijottamisen jälkeen. Mahtavuutta!

Koska Nuun seuraavankin blogin teema kietoutuu jonkinasteisesti Hassisen koneen (Reippaina käymme rekkain alle) ympärille, taidanpas tästä painua kirjastoon noutamaan annoksen bändin taidetta (ja Claes Ohlsonilta jonku paskasoittimen jolla sit kuunnella.)

Anonyymi kirjoitti...

Tyhjät ihmisenkuoret tuossa
Hymyillen uinuvat mainosten suossa
On mukavaa olla mainos pihalla
Ihanaa vastata rakkauteen vihalla
Jos joku silmästä silmään mua katsoa alkaa
Minä saan katsoa paljasta malkaa
Sokeita länsimaisia teitä
Koristavia orjantappuraseppeleitä
CHORUS:
Te olette muoviruusuja omenapuissa
Plastisia lauseita lasten suissa
Soluissa vieraat geenit
Migreeni jumalaisten puutarhojen torppareilla
Karjalan urheat urhot on kuolleet
Ihanien impien korvista vuolleet
Pahat päälliköt tuhkakuppeja
Joistain tehty on jopa koristenuppeja
Suurilla saloilla leijuu sumu
Josta ei huou pihkaa vaan läntinen humu
Katso vanhaa tulipunakukan Olaa
Hänen puhkotuista silmistään valuu Coca-colaa
CHORUS
Salojen lapset, mä tätä vain hoen
Koska rappionne niin raskaana koen
Kaduilla lojuu vain ihmisenkuoria
Katsokaa Karjalan urhoja nuoria
Onko Amerikka taivas, onko Jumala siellä?
Onko persoonallisuus oman menestyksen tiellä?
On maaseutu vaipunut kyyneliin
Sillä Jumala on muuttanut kaupunkiin
CHORUS

Muistin sen saatana kaiken lisäksi väärin, no, jallulla oli jälleen osuutta asiaan, eikä vain kerran:D

Mahtavaa lyrikointia i alla fall.

Ei muuten liity itseasiassa ollenkaan sitten Calypson seinäkirjotukseen tai uraprostituoituihin. Tämä, kieltämättä alun perinkin heikohko, aasinsilta on nyt katkennut. Naps.