tiistai 31. maaliskuuta 2009

Helsinki by morning sightseeing

Voi saatana. Mielestäni maailman säännöistä yksi tärkeimpiä pitäisi olla se, ettei mitään reittejä koskaan saisi muuttaa. Ei tukkia autoteitä eikä laittaa etenkään julkisia kulkuneuvoja menemään eri kautta kuin normaalisti. Tämä siitä syystä että esimerkiksi allekirjoittanut koki tänään pelkoa ja inhoa ajellessaan miten sattuu kolmosen ratikan reitin muututtua.

Unipöpperöisenä, väsyneen tuntuisena ja etenkin näköisenä sankarittarenne astui raitiovaunuun liian laiskana kävelemään ja pahaa aavistamatta. En kiinnittänyt juurikaan huomiota siihen, että spåra kääntyi väärään suuntaan, vaan luotin siihen, mitä autokoulun taulussakin luvattiin; "asioilla on taipumus järjestyä". Ehkä seuraava pysäkki onkin oikea, ehkä on mahdollista, ettei pysäkit tulekaan eteen loogisessa järjestyksessä. Oikeastaan tärkeintä oli, etten olisi joutunut nousemaan, koska palelin, ja spårassa oli lämmin. Tietenkin tämä päättyi siihen, että jouduin ampumaan ulos jossain aivan randompysäkillä, ja jatkamaan siitä randomraitiotievaunulla, joka ei johtanut mihinkään parempaan suuntaan. Pettyneenä itseeni ja maailmaan teputin kylmissäni ja nöyrtyneenä kohti duunia, vaikka juuri sitä olin alunperin vältellyt. Sain myöhästyttyä töistä suunnilleen parikymmentä minuuttia, mikä on henkilökohtainen ennätykseni. Kiitos kolmonen, että autoit mut tällaiseen suoritukseen, ilman sinua se ei koskaan olisi ollut mahdollista.

12 kommenttia:

panu kirjoitti...

Muakin on jännittänyt toi reittimuutos ihan sikana, mä en vaan koskaan oikeen sopeudu noihin.

Kesäminkki kirjoitti...

voi, ja vielä sun suuntavaistolla! kohtalokasta, voin uskoa. mä olin eilen oikein pystyryhtisenä siinä pysäkillä kun tädit tuli kysymään että oonko kartalla noista vaihdoista ja kerrankin OLIN! siis lähinnä niiltä osin että mikä vie kotiin steissiltä ja mikä takas sinne, en siis ollenkaan koko matkalta. pitäis kyllä ajaa ne lenkit läpi niin näkis vähän että miten.

nuunis kirjoitti...

me just mierolaisen kanssa mietittiin et joku päivä ajetaan ne joka vitun paskareitti läpi. perjantainahan sekoilin muiden linjojen kanssa niin pahoin, että se päättyi jäätävään raivariin ja siihen, että miero joutu tulla mua vastaan johonkin. toisinaan musta tuntuu, että mut pitäisi lopettaa kun oon näissä niin huono.

Mierolainen kirjoitti...

Eikäää! :D Mua jänskättää toi reittihomma kyllä aika lailla. Ajattelin lähteä tänään tuntia ennen duunin alkua ja hypätä urheasti kolmoseen ja katsoa mihin päädynkään.

Mä oon aika idari mutta mä en ainakaan kertakatsomisella tajunnut mitään tosta muutoksesta. Eikö siitä voisi tehdä jotain animointia sen sijaan, että siellä on kahta eri vihreätä vaan paperilla?

Koska otetaan spårapäivä?

Sanavahvistuksena bataattinen eli batal

panu kirjoitti...

Mä vedän tänään sen läpi ja raportoin tulokset tällä foorumilla ja ehkä väsään jopa pikkuisen animaation.

Watch this space.

Mierolainen kirjoitti...

Mä en tajua, vetääkö ne uukkarit eläintarhalla ja sitten siellä katajanokalla vai mitä vittua?!?!

Kesäminkki kirjoitti...

ei mitään uukkareita, vaan - tadaa! - ne vaihtaa kirjaimia kesken reitin! eli esims steissiltä menee SEKÄ b ETTÄ t molempiin suuntiin, ja siinä piilee sitten riski joutua hukan teille. kumpikin kulkee edelleen kasin muotoista reittiä, ja siellä päissä sitten vaihtavatten kyltit. ehkä muuten joka pysäkiltä vois päästä kummalla vaan molempiin suuntiin? en oo varma.
ja se muistisääntö meni jotenkin niin, että t:llä töölöön ja torille (kauppa-), b:llä brahikselle ja jonnekin (baariin / böndelle?).
ihan heleppua kuten huomaatte! (not...)

hah, sanavahvistus on se mitä anuticon suusta tulee kun se yrittää värihaukotuksen lomassa puhua espanjaa: hablo

panu kirjoitti...

Baariin tai böndelle:D Vai bäkkiin? Börstalle? Böleen? (Till) Biblioteket? Bagdadiin?

Meitsi ottaa metron.

Kesäminkki kirjoitti...

soli bulevardille se toinen b. muistin heti läpän suljettuani.

Unknown kirjoitti...

Nolottaa ihan sikana, että vaikka oon kuinka koittanut ymmärtää tota reittimuutosta, niin oon siitä vieläkin ihan sekaisin.
Ilmoittaudun täten mukaan spårakierrokselle.

työ-nuu kirjoitti...

jes, meillä on jo iso porukka siis ilmoittautunut spårarundille! :D

Mierolainen kirjoitti...

Kysymys siis kuuluneekin vain: KOSKA MENNÄÄN?