tiistai 30. joulukuuta 2008

Paint It Black

Tänään olen kuunnellut Foo Fightersia töissä, vaikka en tiedäkään, saisiko niin tehdä, koska en tiedä, mätsääkö se firman imagoon. Tässä työpaikassa nämä imagokysymykset ovat sentään jotenkin käsissä, koska joskus olen joutunut oikeasti miettimään, onko joku nenäliinamerkki tai nenäliinat ylipäänsä jonkun firman arvojen mukaisia. Entä se paketin teippi, onko se moraalisesti linjassa arvojen kanssa? Voi helvetti. En koskaan enää häpeä syväanalyysejäni vaikka täydellisestä huulipunasta. Aion muuten laittaa punaista huulipunaa Twilight-leffan ensi-iltaan, jonne Panu on varannut mullekin lipun 2.1. Olisi aivan mahtavaa pukeutua vielä enemmän vampyyriksi, mutta taidan kuitenkin pitäytyä normaaleissa, vain hiukan vampyyrimaisissa ratkaisuissa.

Nukuin viime yönkin jurakaudella. Näin kaikki katkonaiset unipätkäni samaa painajaista, jossa kaikki firman käyntikortit olivat loppuneet enkä tiennyt, mistä niitä tilataan. Aina vain lisää ihmisiä huusi karhuperheen tapaan; "missä ovat vitun käyntikorttini??", naamani muuttuessa vain punaisemmaksi ja kyttäkainaloiden levitessä hurjaa vauhtia. Unen lopussa olivat jo hihatkin märät, ja niistä tippui hikeä, enkä uskonut taaskaan olevani firman imagon mukainen.

Tänään siivooja kysyi multa, tiedänkö millainen moppi on. Meinasin kysyä siltä takaisin, että tietääkö se miten rekan takasilta avataan tai onko se lapannut paskaa, sillä vihaan tuollaista elitismisyytteistä vittuilua yli kaiken. Enkä koe ansaitsevani sitä vain siksi, että olen pukeutunut pukukoodin mukaisesti. Se on kumma juttu, kuinka tuolla tavalla osoittaa oikeastaan halveksuntaa itseään ja ammattiaan kohtaan. Mun mielestä ihmistä ei muuta se, mitä se tekee työkseen, moikkaan yhtä iloisesti siivoojia kuin toimitusjohtajaa. Lisäksi on mahtavaa, kun näkee, että joku ihminen selvästi nauttii työstään, oli se sitten rakettitiedettä tai perseiden pyyhkimistä. Ylipäätään jengin kannattaisi yrittää nähdä se kokonaiskuva; ne salaatit, joita supertärkeät miljoonadiilien tekijät palavereissa syövät, on tehty aineksista, jotka joku on putiikkiin rekalla tuonut, kun joku on ne pellosta kerännyt. Jos joku vaihe otetaan pois, ei tule salaattia eikä miljoonadiiliä. Idiootit.

Tänään menen ostamaan tarvikkeet huomista varten. Ajattelin tehdä ysärityylisiä cocktailtikkuja, joissa on vaikka lihapullia, juustoa, kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä, ja niiden lisäksi jonkun juustolautashenkisen viritelmän siksi, että pääsen kokeilemaan lahjaksi saatuja juustoveitsiä ja -lautasta. Sitten aion kuunnella ehkä HIMiä koko illan muiden vastalauseista piittaamatta. Ajattelin myös laittaa kiharat ja jonkun soman nutunkin. Mulla on hyvin vahva mustaan pukeutumisen kausi menossa, tekisi mieli mustata tukkakin taas, mutta toisaalta tämä harmaa ajaa melkein muutoksen asian ja tästä pääsee sitten vaaleaksi huomattavasti helpommin. Se on muuten kumma, kuinka harmaalla tukalla tuntuu, että voi meikata huomattavasti enemmän kuin valkoisella, se syö sitä meikkiä ihan hurjasti, vaikka absoluuttinen sävyero on aika pieni. Ei haittaa, kiva vaan kuun saa räimiä reilulla kädellä kaikkea; meikata kuin Ville Valo. Oi Ville, aion mainita sen näköjään jokaisessa merkinnässä tästä lähin.

9 kommenttia:

Kesäminkki kirjoitti...

olet muuten oikeassa tossa elitismisyytöksessä ja samoin tuossa tuotantoketjussa, MUTTA. valitettavan usein tuntuu olevan niin, että mitä korkeammalle ihminen kohoaa noilla vallan tikkailla, sitä vieraantuneemmaksi se käy tosielämästä ja tuonkaltaisista tuotantoketjuista. ei tietysti kaikille mutta monille.

nuunis kirjoitti...

allekirjoitan ton ihan täysiä. monet isot pamput ei osaa irroittaa puhelimesta akkua tai lisätä printteriin paperia edes.

panu kirjoitti...

Kröhöm, ihan ei ehkä ole Panu varsinaisesti varannut lippuja siihen näytökseen. Niitä ei voi jostain syystä varata, öö? Arvon tänään, oisko mulla varaa ostaa niitä:) Mutta lupaan että mennään pe, vaikka pää irtoaisi. Ehkä mä vaan ostan ne. Meinasin muuten just laittaa viestiä punaisesta huulipunasta, koska mulla on täsmälleen oikealaista sävyä tuohon leffaan. Ai niin, ja mäkään en oo kohta enää mustatukkainen koska löysin femmalla jotain punaruskeaa. No, kaikkea ei voi saada, kun ei ole rahaa:D

panu kirjoitti...

Ai niin ja Pain it black on ihana biisi <3 ja oot tulossa mun kaa kankkusaamiaiselle sitten to, sovittiin Pupen kaa.

panu kirjoitti...

Paint. Ja ensimmäisestä viestistä puuttuu n.

Mierolainen kirjoitti...

Ei me elitistit unohdeta niitä joitain kasvottomia ihmisiä jotka valmistelevat meidän elämyksiä. Niillä ei vain ole meille mitään arvoa, ne ovat korvattavissa ja tietävät sen itsekin. Me olemme täysin korvaamattomia ja uniikkeja.

Kuten ne kuusi miljardia muutakin tämän pallon tallaajaa oikeasti. Oon niin hermostunut, että en osaa nyt oikein olla oikein.

Saukko kirjoitti...

Mut ootteko huomannu et harvemmin OIKEESTI opiskelleet ja menestyneet, sivistyneet ihmiset tekee itestään hirveetä numeroo.. Paskentärkeet pikkuvirkamiehet on niitä pahimpia.

panu kirjoitti...

Mä allekirjoitan Sandellsin väitteen siitä, että sivistyneet ihmiset harvemmin pätevät, mutta kiistän omien kokemuksieni pohjalta sen, että koulutus ja menestys korreloisivat millään tavalla sivistyksen kanssa. Ainakaan tämä ei mielestäni päde liike-elämän ihmisiin...

Mutta pikkupomot on kyllä kaikkein pahimpia.

Kesäminkki kirjoitti...

pikkupomot ON pahimpia, mutta muuten komppaan panua täböllä. juuri näin!