keskiviikko 28. tammikuuta 2009

I look like Kiss but without the make up

Ostin lauantaina macarons-leivoksia Aikatalon jostain putiikista, ja voin kertoa, että ne eivät olleet lähelläkään hyviä. Ensipuraisun macaronsseihin sain Cochonista, ja ne olivat aivan eri maailmasta; suosittelen eniten valkoisia ja pinkkejä, sekä ruskeita, jos tykkää suklaasta tietenkin. En malta olla miettimättä kesäisiä skumppa-macarons -piknikkejä jo nyt. Tai pizza-olut -piknikkejä, tai siideri-vaahtokarkki -piknikkejä, tai vodka-suolakurkku -piknikkejä. Mikä on sinun suosikkipiknikkisi?

Eilinen Kiellettyjen Laulujen raportti kannattaa tsekata Kesikseltä, koska se on nimi- ja termidroppailussa ihan omaa luokkaansa. Viime viikolla olin Mierolaisen kanssa katsomassa myös ihastuttavaa musikaalia nimeltä Rebecca, ja nyt lauantaina menen katsomaan perheen kanssa Taikahuilua. Aikamoista. Tätä kutsuisin jo kulttuuripläjäykseksi.

Mielestäni aikuisten naisten ei tulisi käyttää saparokampausta eikä pastellivärisiä pipoja, joissa on jotain sellaista hassuutta kuin kissan tai luppakorvakanin korvat. Se näyttää aivan törkeän tyhmälle kummissakin tapauksissa. Naamiaiset on eri asia, mutta kaikki eivät tätä tunnu muistavan. Näin eräänä päivänä bussissa myös keski-ikäisen naisen, joka muistutti pienuudessaan ja harmaudessaan hiirulaista, ja jolla oli pipo, jossa luki "rumat meikkaa". Se oli jotenkin tosi huono mun mielestä, koska meikkaaminen ei liity mitenkään rumuuteen oikeasti. Meikkaaminen on mukavaa ja siitä tulee kiva olo, kun tietää, että naaman osat ovat oikeassa järjestyksessä ja oikean sävyiset. Se on myös mielestäni hyvätapaista, sillä on sopivaa olla huoliteltu sekä tilanteen mukaisesti pukeutunut; itse laskisin meikin melkeinpä tähän kategoriaan. Meikki on se viimeinen asuste, joka kruunaa asun, ja sitä voi vaihdella loputtomiin tilanteen ja fiiliksen mukaan. Paljossa meikissä on toisaalta turvallinen olo; kuin se olisi suojamuuri oikean itsen edessä, toisaalta taas riehakas. Silti mulla ei ole mitään ongelmaa olla ilman meikkiä, kun tilanne on siihen sopiva, mutta faktahan on, että kaikki näyttävät hyvin meikattuina paremmalta kuin ilman meikkiä. Se, joka väittää muuta, valehtelee.

Ostin eilen myös apteekista puuvillakäsineet ja oikein kosteuttavaa voidetta, jotta saisin talven kuivattamista käsistä taas käyttökelpoiset. Suosittelen, ne oikeasti pysyivät koko yön käsissä ja niillä pystyy jopa kääntämään kirjan sivuja. Aamulla kätöset olivat huomattavasti paremmat, "vauvan pylly" olisi silkkaa liioittelua, mutta toisaalta tuskinpa siihen realistisesti olisi mahdollista tai haluakaan pyrkiä. Hyi, vauvoja.

EDIT: Kiva. Huomasin istuneeni noin tunnin kaksi paidannappia liikaa auenneena. Kiva kun kukaan ei sano mitään, hymyilevät vain.

15 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Kulttuuria pukkaa ihan hulluna nyt jotenkin. Tämä kostautuu vielä, sanokaa mun sanoneen.

Kesäminkki kirjoitti...

hyvin sanottu meikkaamisesta! olen ehdottoman, peruuttamattoman, tismallisen ja pystypäisen samaa mieltä joka kohdasta.
kerran, pari vuotta sitten mulla oli jotenkin ihan erityisen huono päivä töissä, olin ruma ja lihava ja epäpätevä enkä ymmärtänyt mistään mitään. sitten tiskille marssii maailman kaunein ja hyvänhajuisin homopariskunta, josta pienikokoisemmalla ja kauniimmalla oli tuo sama pipo päässä. käännyin pois ja purskahdin itkuun.

Unknown kirjoitti...

Mä äänestän vodka-suolakurkku-piknikkejä. En kyllä oikeastaan pidä suolakurkusta, mutta vodkasta sitäkin enemmän.

Noi tekstipipot on muuten tosi korneja. Siksi mä aion tilata sellaisen, jossa lukee "huono hermorakenne", tai vaihtoehtoisesti "luonnevikainen narttu".

Vielä kolmas irrallinen huomio. En luottaisi hetkeäkään henkilöön, joka kohkaa meikkamattomuuden puolesta. "Mä meikkaan vain itseäni varten"- kohkaajat kuuluu samaan porukkaan. Haistakoon huilun.

Mierolainen kirjoitti...

Mä unohdin kokonaan ton piknikin.Mun suosikki olisi kalja ja tissit -piknik. Tai jos pitäis jotain syödä, niin vulv... pizza vois olla hyvä. Joo. Pizza-bisse-tissit-piknik mulle kiitos.

Sanavahvisteena oopperan murhaava roolihahmo scavero

nuunis kirjoitti...

mä oon caprin kanssa yhtä mieltä siitä, että meikkaamattomuuden kannattajat on jotenkin sairaita, niiden arvot on muutenkin huonoja. vähän sama kuin se, että luulen, että kaikki absolutistit ovat juomatta siksi, ettei brenkku vaan toimi niillä. irrallisilla kommenteilla siis jatketaan.

"huono hermorakenne" on aivan mahtava kiertoilmaisu!

Mierolainen kirjoitti...

Otsikko on Bloodhound Gangia?

Anonyymi kirjoitti...

itseasiassa robbie williamsia, en olisi halunnut sanoa tätä.

early morning when i wake up
i look like kiss but without the make up
and it's a good line to take to the bridge

tai jotain sellaista.

Mierolainen kirjoitti...

Niinpäs olikin!

panu kirjoitti...

tequila-sitruuna-suola-piknik on mun lemppari.

Mä muuten NIIN oon kans aina ollu samaa mieltä noista absolutisteista: kai sitä nyt voi olla juomatta jos ei brenkku toimi! Kukaan, kellä toimii yhtä kivasti kuin mulla ei rankaisis itseään olemalla juomatta kovin pitkiä aikoja...

Mulla oli kerran kämppis joka ei meikannut. Kuten arvaatte, se oli teekkari, ihan vitun hölmö ja epäluotettava. Se ei myöskään kuunnellut lainkaan musiikkia, ja joi vain siideriä. Mä en alkuunkaan ymmärtänyt, miksi se eli.

Mulla on ihan varmasti huono hermorakenne. Mutta en mä sitä kyllä pipoon kirjoita.

Kesäminkki kirjoitti...

tai sitten absolutisteilla brenkku toimii turhankin hyvin. tua tikkanen sanoi mun mielestä oivallisesti, että suurin ongelmahan on niillä, jotka eivät voi juoda ollenkaan.

ja joku riku korhonen puolestaan kirjoittaa lääkäriromaanissa seuraavasti: "minun oli mahdoton kunnioittaa naisia, joista puuttui turhamaisuus. siinä oli heidän taikansa, heidän ylivoimansa ja jos he eivät ymmärtäneet sitä, heidän älyssään oli vikaa tai he olivat luovuttaneet." helvetin hyvin pantu mun mielestä.

niin ja se piknik! mimosa-macarone- tai viski-munavoileipä-piknik. tai sitten vaan sellanen, jossa oltais kaikki alasti ja irstailtais. eikun ÄH.

Kesäminkki kirjoitti...

joku riku korhonen? ihan siis oikea riku korhonen, mies, jonka nimi tuo on.
(mene nukkumaan siitä dorka ja jätä normaalit ihmiset rauhaan. jooko.)

nuunis kirjoitti...

niin siis, mä tarkotin toimimisella sitä, että sillon on kivaa. ei-toimiminen johtaa absolutismiin, tai silleen. kieltämättä monilla tavoin ymmärrettävissä tämä.

ja hienosti oikea riku korhonen on sanonut. "..because that is his name!"

sanavahvistus on pikkariammattilainen pantspro.

Anonyymi kirjoitti...

Nice blog here! Also your website a lot up very fast!
What web host are you the usage of? Can I get your associate link to your host?

I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Also visit my web page: glutenfreie Ernährung
my web page - Was ist das besondere an der glutenfreie Lebensform

Anonyymi kirjoitti...

Hey There. I found your blog the usage of msn. That is a very neatly written article.
I will be sure to bookmark it and return to learn more of your useful information.
Thank you for the post. I'll definitely return.

Feel free to visit my webpage wordpress templates erstellen

Anonyymi kirjoitti...

This blog was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something which helped me. Cheers!

My blog macht krank