maanantai 6. helmikuuta 2012

Prisoner number 97P904 of Oswald State Penitentary

Pörri on aina fiilistellyt televisiosarjaa nimeltä Oz, suomeksi Kylmä Rinki. Itse olen nähnyt siitä satunnaisia jaksoja, kunnes muutama viikko sitten kaikki muuttui.

Pörri osti kaikki Ozin kuusi tuotantokautta, ja ollaan tapitettu niitä valvoen typeriä määriä töiden kannalta. Niitä saa katsoa vain yhdessä, ja se on oikeasti aika kiva juttu, kun sitten on yhteistä tekemistä niinkun.

Oz on aika karua tarinaa. Siinä vangit oikeasti ovat murhaajia, raiskaajia ja narkkareita, ne ovat väkivaltaisia, kostonhaluisia ja jengiytyneitä. Varsinkin ne kohtaukset, joissa on mellakkahenkeä ja paljon ihmisiä yhdessä kohtaa, ovat suorastaan kammottavia. Ne miehet ovat kuin elukoita, ne pullistelevat, metelöivät, tappavat. Osa niistä on äärettömän vastenmielisiä, helppoina esimerkkeinä arjalaisen veljeskunnan johtohahmo Vern Schillinger, hermoheikko narkkari Omar White sekä sadistinen white trash -vartija Claire Howell. Osa taas on niin pahoja, että ne on aika kuumia; Miguel Alvarez, jonka makuukamarisilmät ovat lähes mustat; Simon Adebisi, jonka iho on kuin sileää maitosuklaata päällystämässä täyteläisiä lihaksia; absoluuttisen komea ja kieron karismaattinen Chris Keller; sekä suosikkini, Ryan O'Reily, joka on vaan kaikella tapaa niin kovin tuhman oloinen.

Tietenkin olen jo ihan kauhuissani, koska ollaan menossa toiseksi viimeisellä kaudella, eikä niitä ole kuin se kuusi. On niin vaikeaa, kun haluaisi vain katsoa niitä, toivoa että Ryan ja tohtori Nathan vähän lähentyisivät, Kareem Said löytäisi taas Allahin, Omar White kuolisi ja Chucky Pancamo paranisi. Ajatusleikkinä on joskus huvittavaa miettiä, että mitä jos joutuisi tuollaiseen paikkaan, normaalia kunniallista elämää eläneenä, juuri niinkuin Tobias Beecherille itseasiassa kävi. Ei varmaankaan hyvin, niinkuin ei Tobyllekaan, paitsi ehkä lopulta ja hengissäpysymisen kannalta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alvarez on ihanin.

t. pulkkisen romeo

nuu kirjoitti...

tiesin et oot tota mieltä, jupiteri!

Kesäminkki kirjoitti...

hei äöäö, saanko joskus lainata ne boksit? oon meinaan just kuullu ihmisistä, jotka ovat hullaantuneet totaalisti, mutten koskaan vielä itse kokeillut niitä. että haluaisin niinku.

nuunis kirjoitti...

uskon kyllä, et saat, pörri on vähän nazifuck noitten levyjensä kanssa mut uskon et oot tarpeeks luotettava niinkun henkilönä, ja ihmisenä :)

Kesäminkki kirjoitti...

okei. lupaan etten selaile niitä tahmaisilla näpeillä enkä myöskään ruttaa kansilehtiä. mut ymmärrän myös, jos ei siltikään heltiä lupaa - mussa on tavallaan tota samaa vikaa monien mun kamojen kanssa :)

tää ei muuten enää ikinä ekalla hyväksy mun sanavahvistusta, vaikka paan sen ihan oikein. sairas sika!

Lilith kirjoitti...

Ahh, Oz! Mua niin harmittaa kun nelonen lopetti ekaan tuotantokauteen kun nyt näyttivät sitä. Musta se on niin kiehtova kun ne ihmiset on niin loukussa omien tekojensa ja ratkasuidensa kanssa: kun jotain teet niiden seinien sisällä niin pakoon et pääse.

P.S: mullakin meni sanavahvistus uusiksi vaikka varmasti kirjoitin oikein!

nuunis kirjoitti...

olin tulossa kertomaan et mullakin sanavahvistus kiukuttelee, ja nyt se on muuttunut! "todista ettet ole robotti" ja pitää kaksi sanaa kirjoittaa.. et jos en enää kommentoi mihinkään niin tää on se syy.