maanantai 19. maaliskuuta 2012

Minä verisen veitseni terän kesäpaitasi pellavaan pyyhin

Lähtökohtaisesti ja useimmiten pidän elokuvista, tv-sarjoista ja muunlaisista esittävistä produktioista taikka sitten kirjoista, jos niissä on jotain seuraavista elementeistä:
-sota tai ainakin sotilaat
-zombiet
-cheerleaderit
-vankila
-high school- tai muu opiskelumiljöö
-vampyyrit
-Hugh Grant

Uusin sarja, joka on valikoitunut pitämiseni kohteeksi, on HBO:n Band of Brothers. Siinä on käynnissä toinen maailmansota, jota seurataan amerikkalaisten sotilaiden näkökulmasta. Se on kammottavan realistinen, suorastaan surullinen varsinkin sitten, kun on oppinut tuntemaan niitä hahmoja. Alussa näyttelijöitä on vähän vaikea erottaa toisistaan, koska ne ovat kaikki likaisia ja samanlailla nututettu, mutta pikkuhiljaa alkaa hienoimpiakin kasvojen piirteitä tunnistaa. Jotenkin jännittävästi vielä ne pienet ominaisuudet ja erikoisuudet korostuvat, kun ei tunnistamisessa ole muuta käytettävissä kuin pelkät kasvot. Esimerkiksi Wintersin lähes feminiinin pyöreä suu ja voimakkaan uurteet nenänpielistä suupieliin, Malarkeyn alakuloinen katse ja pisamat, Blithen pelokkaat ja ulkonevat silmät. Sodan mielettömyys on myös erittäin läsnä; eihän niillä ole edes talvivarusteita! Ne tarvii kunnon ruokaa! Ei tuo suunnitelma voi mitenkään onnistua! Miksi sen tytön piti jättää toi kirjeellä just kun ne on etulinjassa! Ei sotaa voi tajuta. Millään tasolla.

2 kommenttia:

cherppa kirjoitti...

Band of Brothers on loistava sarja. Toinen suosikkini on Generation Kill, jos tuo edellinen iskee suhun, uskon että iskee tämä jälkimmäinenkin. Eikä vähiten siksi, että siinä on A. Skarsgård.

nuunis kirjoitti...

oh, suurkiitos vinkistä! :) on kauheen kiva saada suosituksia, usein pidän niistä, ja tosiaan jos alexander on siinä niin ei vaan voi mennä vikaan.